fbpx

Xiaomi Airdots Ada Satu Fungsi Yang Tiada Pada Airpods

Dalam bulan November 2018 yang lalu, Xiaomi ada mengumumkan pesing kepada Airpods, Airdots “Lite”, yang 5 kali ganda lebih murah. Berita terbaru daripada dapur Xiaomi adalah Airdots Pro dengan spesifikasi lebih mantap dilancarkan di China.

Lebih menarik, tidak seperti Airdots “Lite”, Airdots Pro nampaknya turut hadir dalam warna hitam jika dilihat pada laman rasmi produk itu. Ia berharga RMB399 (RM240) di laman rasmi Xiaomi. Tapi apa yang bagusnya tentang produk ini selain harga?

Yang pertama adalah ia dilengkapi teknologi Active Noice Cancellation, sesuatu yang tiada pada Apple Airpods. Hal ini bermakna, jika anda berada dalam suasana bingit seperti kapal terbang atuapun pengangkutan awam, pengalaman muzik anda tak akan terganggu kerana hingar akan disaring oleh headfon ini.

Kemudian, anda boleh memberi arahan secara sentuhan pada bahagian kepada headfon. Bergantung pada jenis sentuhan, anda boleh mengawal muzik, angkat panggilan ataupun mengaktifkan fungsi pembantu maya.

Bekas headfon ini turut terkandung bateri padanya. Apabila headfon dimasukkan di dalam bekas, ia akan mula mengecas headfon.

Berita baik, ia menyokong kedua-dua ekosistem Android dan iOS. Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

BACA  Mi 9T Pro dijual RM100 lebih murah untuk masa terhad dan penghantaran lebih lama