Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Tersilap Hantar Whatsapp? Delete Sekarang!

Sekurang-kurangnya 55 billion mesej dihantar oleh lebih 1.5 billion pengguna aktif Whatsapp di seluruh negara setiap hari. Katakan 1% daripada 55 billion itu adalah mesej yang tersalah hantar, ia adalah 550 juta. Dalam kemas kini Whatsapp kali ini, mereka membawakan fungsi untuk melupuskan mesej pada kedua-dua pihak, penghatar dan juga penerima setersunya menghindari diri anda daripada malu besar.

Kini mesej yang dihantar kepada kumpulan ataupun individu boleh dibuang. Mesej yang dilupuskan pada kedua-dua pihak akan ditandakan “This message was deleted”. Whatsapp menyediakan ruang selama 7 minit untuk penghantar berbuat demikian dan jika melebihi tempoh itu, mesej tidak lagi boleh dipadamkan.

Untuk memadam mesej, anda cuma perlu sentuh lama pada mesej itu dan tetingkap yang mengandungi pilihan cara membuang akan ditimbulkan.

Contoh memadam mesej daripada Whatsapp

Sungguhpun begitu, jika anda ingin menikmati fungsi terbaru ini, kedua-dua pihak harus menggunakan versi terkini Android. Dan jika mesej yang ingin dipadam berada dalam satu kumpulan, pengguna yang belum mengemas kini Whatsapp-nya masih dapat melihat mesej itu.

[Sumber: Whatsapp]

 

BACA  Alternatif enjin carian Google ini meletup-letup kepopularannya