Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

RM9,888 Harga Untuk Jadi Yang Terawal Miliki iPhone X Di Malaysia

Hari ini adalah tarikh jualan iPhone X untuk gelombang pertama. Singapura adalah salah sebuah pasaran yang menerima produk tersebut. Seperti yang dijangka ramai pihak, sambutan terhadap telefon ini jauh lebih meriah jika dibandingkan dengan hari pertama jualan iPhone 8/8+ tempoh hari.

Tiga hari sebelum pelancaran, orang ramai mula beratur di Apple Store yang terletak di Orchard Road, Singapura. Media turut mengambil peluang membuat liputan sepanjang tempoh itu. Mari kita lihat suasana sekitar Apple Store bersempena hari pelancaran iPhone X.

Sehari Sebelum Pelancaran

Petugas Apple Store meminta pelanggan yang beratur untuk memberi ruang pada diri mereka sendiri supaya mereka boleh bernafas.

Hari Pelancaran

Pelanggan yang beratur mula bertepuk tangan sejurus Apple Store memulakan operasinya jam 8 pagi. Kelihatan lautan manusia dihadapan kedai beratur menunggu untuk membeli.

Pascapelancaran

Hasilnya, iPhone X 256GB untuk dijual pada harga RM9,888 oleh salah seorang pembeli terawal, ditawarkan untuk pengguna di Malaysia. Sedangkan harga rasminya di Malaysia hanyalah RM5,899 sahaja. Tapi kena tunggu tahun depan kot.

Kalau nak orang respek dan pandang tinggi pada kita katanya, bolehlah mulakan perjalanan ke Johor Bahru untuk jadi antara yang pertama menggunakan Face ID di iPhone X.

BACA  Adakah GrabFood sembunyikan kedai makan yang komisennya kurang lumayan?