Samsung: Obsesi iPhone Harus Berhenti Sekarang!

Tidak dinafikan iPhone adalah salah satu revolusi paling nyata kesannya dalam dunia perhubungan. Sejak pelancarannya pada tahun 2007, dunia telekomunikasi tidak langsung menoleh kebelakang malah, semua pengeluar mengakui yang telefon dengan skrin sentuh sepenuhnya adalah lorong sehala bagi kemajuan. Tapi, Samsung berpendapat yang keprogresifan Apple kini tidak sepantas dulu dan ia dizahirkan melalui sebuah video parodi.

Dalam video itu, ia memaparkan seorang pengikut tegar teknologi yang memiliki iPhone pada setiap generasi sehinggalah beliau tidak tahan dengan kelembapan Apple untuk maju sehingga dia berpindah ke Samsung.

Telefon yang menerima sindiran Samsung dalam video ini adalah:

  • iPhone (2007)
  • iPhone 3GS (2010)
  • iphone 5S (2013) vs Galaxy Note 3 (2013)
  • iPhone 6 (2016) vs Galaxy S7 edge
  • iPhone 7 (2016) vs Galaxy Note8 (2017)

Gergasi Korea Selatan itu merasakan yang mereka telah selangkah kehadapan berbanding Apple daripada segi kekalisan debu/air, stailus intuitif, serta pengekalan port audio untuk kegunaan headfon.

Tapi agak tak adil jika iPhone 7 dibandingkan dengan Galaxy Note8 sebab iPhone 7 sepatutnya setara dengan Note7 yang….Tambahan pula, Google pernah mengejek Apple kerana keberanian mereka menyisihkan port audio pada iPhone 7.

Tapi apa yang Google sudah lakukan pada Google Pixel 2? Walau apapun, persaingan mencetuskan inovasi, inovasi memacu kemajuan, kemajuan menguntungkan pengguna.

BACA  Telefon OnePlus Seterusnya Mungkin Menyokong, Akhirnya, Pengecasan Wayarles