fbpx

Waze Perkenal Fungsi Khas Untuk Penunggang Motorsikal

Waze adalah penyelesaian navigasi yang merubah dunia. Bukan saja sebagai penunjuk jalan, tapi juga bantu anda mengelakkan kesesakan jalan raya. Walau bagaimanapun, untuk penunggang kenderaan beroda dua, mereka jarang mengalami masalah kesesakan dan algoritma navigasi Waze sebelum ini tetap menganggap anda memandu kereta walaupun anda tak.

Kini anda boleh menetapkan jenis kenderaan yang anda gunakan pada Waze. Mudah saja cuma pergi ke Setting dan tetapkannya.

Algoritma navigasi Waze akan mencadangkan laluan yang berbeza berbanding kereta jika ia mengetahui anda sedang menunggang motorsikal. Lebih menarik, algoritma yang amat dinamik ini sentiasa berevolusi seiring dengan penggunaan. Maka, lebih banyak Wazer bermotorsikal, lebih optimumlah algoritma itu.

Selain itu, Waze turut memperkenalkan fungsi arahan bersuara “OK Waze”. Menggunakan suara, anda boleh memulakan navigasi, menghantar laporan, dan juga menambah perhentian tanpa menggunakan jari.

Setakat ini, fungsi ini hanya boleh digunakan di negara seperti A.S, UK, Kanada, Australia, Afrika Selatan, Ireland, dan New Zealand.

[Sumber: Waze]

BACA  FC Barcelona perbaharui kontrak pemain China - Oppo Reno 10x Zoom