fbpx

Anda Kini Boleh Beli Mac Paling Berkuasa Atas Muka Bumi Di Malaysia

Dilancarkan sekitar bulan June ini di A.S, iMac Pro adalah sebuah komputer hasilan Apple yang paling berkuasa pernah mereka hasilkan setakat ini. Ia ditujukan kepada golongan professional yang menghasilkan kandungan kreatif pada skala besar seperti mereka yang ada dalam industri perfileman dan sebagainya.

Kini anda boleh mendapatkan iMac Pro di Malaysia pada harga bermula RM20,999 hinggalah RM61816.80.

Dibangunkan untuk memiliki prestasi yang amat tinggi, sudah tentu pada papan utamanya terpateri komponen-komponen yang “overkill” untuk pengguna biasa. Varian yang paling rendahpun sudah dikuaskaan cip Intel Xeon 8 teras dengan RAM sebesar 32GB serta storan seluas 1TB.

Sumber

Varian yang tertinggi memiliki sehingga 4TB storan SSD. Untuk pemerosesan grafik,iMac Pro menggunakan cip Radeon Pro Vega 64 yang dilengkapi sehingga 128GB VRAM.

Uniknya tentang iMac Pro ini adalah ia hadir dengan warna Space Grey, yang masih belum ada pada mana-mana iMac setakat ini. Ia turut diiringi sebuah papan kekunci dan tetikus dengan warna yang serupa. Jika anda bercadang menghasilkan filem box office tahun 2018, anda boleh meninjau mesin menyunting di laman rasmi Apple Malaysia.

BACA  TM akan naik taraf semua pengguna Streamyx menggunakan fiber, wayarles atau GigaWire selewatnya pada 2021