Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

unifi mobile potong data percuma sebanyak 50%

unifi mobile yang baru diperkenalkan oleh Telekom Malaysia (TM) awal tahun ini, menawarkan 20GB data LTE percuma sebagai promosi pengenalan. Tetapi nampaknya TM telah mengurangkan tawaran data percuma tersebut.

Laman web unifi mobile kini memperlihatkan tawaran #muatturundapatsim dengan 10GB data LTE, 10 minit panggilan dan 10 SMS percuma, tanpa perlu membayar apa-apa. Ini adalah pengurangan sebanyak 50% data percuma, dari tawaran awal sebanyak 20GB data LTE percuma.

Malah, TM juga telah mengehadkan sim kad percuma unifi mobile kepada 3 unit setiap orang, berbanding sebanyak 5 unit kad sim sebelum ini.

Bagaimanapun, untuk mereka yang telah sedia menerima kad sim unifi mobile atau mendaftar sebelum 26 Februari 2018, akan kekal menerima 20GB data LTE percuma.

Bagi mereka yang masih belum mendapatkan kad sim unifi mobile secara percuma ini, segera berbuat demikian kerana tawaran data percuma 10GB LTE ini hanya untuk pendaftaran sehingga 31 Mac 2018.

Untunglah siapa yang daftar awal dan dapat 5 kad SIM. Boleh guna 100GB data LTE percuma, berbanding pendaftaran baru sekarang terhad ke 3 kad SIM dan 10GB sahaja untuk setiap kad SIM.

Kalau masih belum mendaftar dan berminat mendapatkan kad SIM percuma unifi mobile ini, boleh muat turun aplikasi unifi mobile di Google Playstore atau Apple Appstore dan mendaftar dari situ.

Lebih banyak info berkaitan boleh didapati menerusi laman web unifi.com.my/mobile.

BACA  Rosli Man letak jawatan pengerusi TM, diganti oleh Tan Sri Mohd Bakke