fbpx

Cuba Main Game Ini Jika Anda Bercita-cita Jadi Angkasawan

Menjadi angkasawan bukanlah mudah. Seorang angkasawan bukan saja memerlukan ilmu yang tinggi, ia juga memerlukan ketahanan fizikal yang tinggi untuk menempuhi cabaran di angkasa lepas. Jika anda bercita-cita menjadi seorang angkasawan, besar kemungkinan anda perlu mula berlatih sejak usia yang muda.

Terdapat satu APP yang diberi nama Space Nation: No Border yang mungkin menarik minat anda. Ia dibangunkan hasil kerjasama pihak NASA dan menghimpunkan segala-gala informasi yang diperlukan dalam pengembaraan anda menjadi seorang pegawai di angkasa lepas.

Aktiviti dalam APP ini terbahagi kepada tiga iaitu:

  • Badan
  • Minda
  • Sosial

Seperti namanya, aktiviti yanng melibatkan badan adalah untuk memantapkan fizikal. Aktiviti minda adalah untuk memperlengkap anda dengan ilmu-ilmu angkasa lepas dan selok belok kapal angasa manakala aktiviti sosial pula membolehkan anda berkomunikasi dengan pengguna lain.

Menariknya APP ini adalah pembangunnya akan memasukkan aktiviti baru pada setiap minggu. Ini adalah sesuatu yang baik kerana ia meningkatkan replayability permainan ini.

Selain aktiviti, anda boleh juga membaca berita tentang isu-isu terkini angkasa lepas yang disumberkan dari pihak NASA sendiri.

Muat turun Space Nation: No Border di Android untuk maklumat lanjut.

BACA  Kerentanan Baru Ditemui Di Telegram & WhatsApp Buatkan Telefon Anda Terdedah Serangan