Peranti baru Samsung Galaxy, 4 kali lebih seronok?

Samsung baru sahaja selesaikan melancarkan Galaxy Note9 menerusi acara yang dipanggil Galaxy Unpacked bulan lepas. Hari ini mereka mengumumkan satu lagi acara bulan depan, bertemakan 4x Fun.

Samsung Malaysia menerusi tweetnya berkongsi video berkenaan 4x Fun, A Galaxy Event. Acara ini akan berlangsung pada 11 Oktober 2018, dan disiarkan secara langsung menerusi laman web www.samsung.com/my.

Persoalannya, apakah yang akan Samsung lancarkan?

Jemputan ke acara tersebut tidak menyatakan perkara lain atau apa-apa maklumat lanjut. Perkara paling hampir yang kami dapat rasakan, adalah pelancaran Galaxy A baru. Sebab ini pertama kali Samsung memanggil majlis pelancarannya, A Galaxy Event. Biasanya sebut Galaxy Unpacked. A Galaxy, Galaxy A. Hampir kan?

Persoalan seterusnya, apakah 4x Fun ini? Adakah ia merujuk kepada 4 kamera yang ada pada telefon pintar tersebut, seperti Huawei Nova 2i ataupun membawa maksud 4x zum, optikal mungkin? Atau ia sebenarnya adalah 4 model baru telefon pintar yang akan dilancarkan?

Semuanya masih menjadi tanda tanya tetapi boleh dipastikan, ia akan sampai di Malaysia memandangkan Samsung Malaysia sendiri membawa berita ini. Apatah lagi, Malaysia adalah pasaran penting buat Samsung dan sering menjadi pilihan terawal penjualan peranti baru Samsung.

Majlis A Galaxy Event ini akan diadakan pada 11 Oktober 2018. Sama-sama kita tunggu ketibaannya nanti.

BACA  Ini gambar keluarga Galaxy S20 paling jelas