Galaxy Tab S4 Mungkin Adalah Tablet Android Paling Berkuasa Dalam Pasaran Malaysia

Tidak banyak yang berani mencabar kewibawaan iPad. Samsung adalah sebilangan yang masih menaruh kepercayaan dalam tabletnya dan masih menghasilkan peranti dalam kategori ini untuk peminat tablet Android. Yang terbaru adalah Galaxy Tab S4 yang secara rasminya memasuki Malaysia selepas dilancarkan pada awal bulan Ogos 2018 yang lalu.

Menliti helaian spesifikasi, ia mungkin adalah antara tablet Android yang paling berkuasa setakat ini. Mana taknya, spesifikasinya mirip Galaxy S8/S8+ apabila menggayakan Snapdragon 835 bersama-sama RAM seluas 4GB. Rasanya, tiada tablet dengan CPU flagship selain tablet ini.

Keupayaan yang dimiliki cip itu dimanfaatkan sebaiknya kerana Samsung memasukkan fungsi Samsung DeX kedalam tablet ini. Ia merubah paparan seperti Android menjadi seperti sebuah komputer. Hal ini bermakna fungsi multiwindows dan multitasking turut ada.

S-Pen turut hadir bersama-sama tablet ini untuk menjadi stailus yang serba boleh. Bukan sahaja boleh menjadi petunjuk digital, ia boleh diguna untuk menghasilkan karya digital serta mencatat idea-idea bernas untuk disimpan.

“Kanvas” Super AMOLED sebesar 10.5″ dengan resolusi 2560×1600 menghiasibahagian depan tablet ini. Konfigurasi kuadspeaker yang ditawal Harman Kardon diguna untuk berikan penglamaan bermultimedia yang cemerlang.

Satu kamera belakang dan depan bertanggungjawab pada jabatan pengimejan. Mereka masing-masing dikuasakan sensor 13MP dan 8MP. Jek hedfon juga hadir disebelah port USB-C manakala pada bahagian sisi kanan ada slot kad SIM untuk capaian Internet LTE.

Menjalankan kesemua komponen elektronik adlaah bateri berkapasiti 7,300mAh. Sudah tentu ia memiliki teknologi pengecasan pantas untuk mengisi bateri sebesar itu. Ia dicas penuh sepantas 200 minit sahaja.

Jika anda ingin memiliki sebuah tablet ini, ia dijual pada harga RM3,099 dan anda akan terima sebuah Book Cover jika membelinya sebelum 31 Oktober 2018 atuapun selagi stok masih ada.

BACA  Teknologi AI Samsung Ini Mampu Jana Animasi Daripada 1 Gambar Selfie

Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.