Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

PKP dijangka ditamatkan pada 14 April, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Mustahil Untuk Beroleh Gambar Tak Sempurna Dengan Galaxy Note9

Pesanan ikhlas daripada Samsung Malaysia

Keversatilan Galaxy Note9 tidak terhenti pada setakat fungsi telefon sahaja. Ia mampu meningkatkan kemahiran fotografi anda selangkah kehadapan dengan bantuan sistem pemerosesan imej yang pintar.

Dengan adanya, gerbang kekreatifan anda terbuka seluas-luasnya.Samsung Galaxy Note9 dilengkapi dengan dwikamera belakang dan mereka masing-masing diperkasa sensor 12MP.

Itu adalah salah satu faktor mengapa agak sukar untuk Galaxy Note9 menghasilkan gambar yang tak menawan. Ada seribu satu lagi faktor yang menyumbang pada keperkasaan kamera Galaxy Note9.

Misalnya, Galaxy Note9 mampu menandingi keupayaan sebuah kamera DSLR. Untungnya telefon ini adalah ia boleh dimuatkan dalam poket anda dan dibawa kemana-mana tanpa masalah berbanding kamera yang lebih besar.

Tapi, ada satu kelebihan DSLR yang dulunya mustahil untuk diperoleh menggunakan telefon pintar tapi pada Galaxy Note9, anda mampu mendapatkannya iaitu kesan “bokeh”.

Kesan bokeh tingkatkan estetika gambar tanpa anda sedari

Kesan “bokeh” merujuk pada kekaburan pada latar belakang subjek yang sering digunakan jurugambar untuk memisahkan subjek dengan latar belakang. Dalam Galaxy Note9, fungsi ini dinamakan Live Focus.

Dengannya, kedua-dua lensa belakang Galaxy Note9 digunakan untuk menstimulasikan kesan bokeh. Keunikan Live Focus pada telefon ini adalah kekuatan “bokeh” boleh disunting walaupun selepas gambar telah diambil.

Live Focus Galaxy Note9 boleh disunting walau selepas gambar diambil

Apa yang lebih menarik adalah kedua-dua kamera masing-masing mengambil dua jenis gambar serentak. Maka, anda akan beroleh dua jenis gambar – satu yang bersudut pandangan pandang biasa, dan satu lagi bersudut pandang luas.

Dua jenis gambar bersudut pandang berbeza diambil serentak

Berita baik untuk peminat Live Focus! Samsung telah menambah baik fungsi ini berbanding dengan model sebelumnya. Ia kini turut berfungsi dalam keadaan malap.

BACA  Hati-Hati Berbelanja Di Lazada, Terutamanya Sepanjang PKP

Kepintaran kamera Galaxy Note9 terserlah apabila anda mengambil gambar dengannya. Ia boleh membasmi gambar hodoh sebelum anda mengambilnya dengan memberi amaran seperti:

  • Lensa kotor
  • Subjek menutup mata
  • Cahaya persekitaran tidak mencukupi

Kalau subjek menutup mata, Galaxy Note9 akan beri amaran

Galaxy Note9 juga mengesan jika lensa kotor

Ia seperti memiliki pembantu peribadi yang melicinkan proses fotografi anda.

Galaxy Note9 dicipta untuk membolehkan anda melakukan perkara yang lebih besar di mana jua. Ia kini boleh dimiliki bermula dari RM3,699 untuk versi 6GB RAM dan 128GB storan, dan RM4,599 bagi versi terbaik 8GB RAM dan 512GB storan. Untuk maklumat lanjut, sila semak halaman Galaxy Note9 di laman web Samsung Malaysia.