fbpx

iQoo satu jenama baru timbul di weibo milik siapa?

Seperti sudah menjadi trend masakini buat pengeluar telefon pintar untuk melancarkan satu lagi jenama lain di bawahnya. Xiaomi ada Pocophone dan baru mengasingkan Redmi, Huawei dengan Honor, OPPO pula ada Realme. Kini dikhabarkan Vivo juga mahu mengikut jejak langkah ini, dengan memperkenalkan iQoo.

Perkara ini ditemui menerusi akaun iQoo yang baru ditubuhkan di weibo. Post pertama yang dikeluarkan mereka ialah bertanyakan bagaimana cara nak menyebut iQoo. Mereka meminta orang ramai memberi komen berkenannya.

24 jam selepas itu, mereka memuat naik satu video yang menerangkan cara menyebutnya. Kalau dalam ejaan, ia menjadi Ai-ku.

Buat masa ini, tiada sebarang maklumat tentang apakah sebenarnya iQoo ini. Malah, di laman weibo tersebut juga tidak menyebut langsung nama Vivo. Tetapi carian di internet telah memandu kami ke laman web www.iqoo.com, dan ia hanya menyiarkan cerita tentang sejarah Vivo. Ini menandakan hubungan rapat iQoo dan Vivo.

Persoalan penting sekarang ialah, di manakah kedudukan iQoo. Honor dan Realme diletakkan sebagai jenama yang lebih mampu dimiliki manakala Pocophone pula diperkenalkan sebagai jenama gaming bajet. Adakah iQoo akan diperkenalkan sebagai jenama mampu milik atau lebih atas?

[Sumber: GSMarena, iQoo]

BACA  Skrin Air Terjun Oppo hampir tiada bingkai kelihatan