Liputan Terragraph Di Georgetown Makin Meluas, 60 Pemancar Sudah Dipasang

Pertengahan Februari 2019 yang lalu, kami ada laporkan tentang satu teknologi baru yang diimplementasikan YTL di Georgetown yang bernama Terragraph. Ia adalah hasil kerjasama YTL dengan Facebook untuk membawakan sambungan Internet sepantas 1Gbps kepada warga Georgetown dan sepanjang tempoh percubaan, pengguna boleh mengaksesnya secara percuma.

Ini adalah laporan perkembangan ujian beta Terragraph di Georgetown, Pulau Pinang.

Ujian Terragraph telah dimulakan pada Mac 2019. Sepanjang tempoh tersebut, pihak YTL akan memasang nod-nod pemancar Terragraph di sekitar titik-titik tumpuan Georgetown dan setakat ini, mereka memiliki sejumlah 60 noda bertebaran di kawasan seperti berikut:

Sekiranya and aberada dalam kawasan liputan, anda boleh memeriksa W-Fi di telefon anda untuk mencari Wi-Fi YTL yang percuma itu. Terragraph juga dibuka aksesnya kepada peniaga sekitar kawasan yang sama secara percuma dan mereka hanya perlu mendaftarkan perniagaan mereka bersama YTL untuk dipasang penerima isyarat Terragraph di premis masing-masing.

Contoh pemancar Terragraph

Pemancar Terragraph dipasang di lampu jalan

Walau bagaimanapun, borang dalan talian boleh didapati di laman rasmi Terragraph. Untuk permulaan, anda boleh berhubung terus dengan pihak YTL sekiranya berminat.

BACA  Mula dibina 7 tahun lalu, Ark Os oleh Huawei dikhabarkan 60 kali lebih pantas dari Android