fbpx

Apple Arcade: Servis Langganan Sekali Bayar, Main Semua

Menunggang kewibawaan iOS sebagai platform permainan mudah alih terbesar di dunia, Apple memperkenalkan Apple Arcade, satu servis langganan permainan eksklusif untuk platform iOS.

Melaluinya, pengguna hanya perlu bayar sekali, dan main sebarang permainan yang berada dalam lingkungan Apple Arcade. Sebagai permulaan, mereka akan memperkenalkan sekurang-kurangnya 100 permainan yang boleh anda mainkan.

Nama-nama besar yang sertai Apple Arcade

Apabila melanggan Apple Arcade, pengguna boleh memainkan permainan merentasi peranti dari iPhone, iPad, Mac, dan Apple TV. Lebih baik, anda boleh sambung permainan anda sejurus bepindah peranti.

Lebih 100 permainan eksklusif akan temui anda sejurus dilancarkan

Tak seperti Google Stadia yang perlukan sambungan Internet untuk beroperasi, Apple Arcade boleh dimainkan segala luar talian. Tapi ini bermakna, setiap satu peranti anda perlu dipasang dengan permainan yang serupa. Tapi, Apple tidak pula memperkenalkan pad kawalan seperti Google. Jadi anda boleh menggunakan pad kawalan Bluetooth ataupun skrin sesentuh sewaktu bermain.

Apple Arcade selamat dan sesuai untuk seisi keluarga

Apple Acrade akan diperkenalkan seawal September 2019 ini di lebih 150 negara dan pasaran, berkemungkinan besar selari dengan pelancaran iPhone kelak. Walau bagaimanapun, butiran berkaitan harga langganannya masih tidak diumumkan.

BACA  iPod Touch belum mati, kembali dengan storan dalaman sehingga 256GB