fbpx

OnePlus 7 akan datang dalam 3 perisa berbeza

Tradisi OnePlus sebelum ini ialah melancarkan dua model telefon pintar dalam setahun. Versi biasa dan beberapa bulan kemudian versi T yang diberi sedikit naik taraf dari versi biasa. Tetapi untuk OnePlus 7, ia mungkin membawa cerita berbeza.

Flagship killer untuk tahun ini dikatakan akan datang dalam tiga model. OnePlus 7 biasa, OnePlus 7 Pro dan satu lagi ialah versi 5G. Ini kelihatan agak menyerupai cara yang diperkenalkan Samsung untuk siri Galaxy S10 mereka.

Perkara ini disahkan menerusi gambar yang dikongsi di Weibo. Untuk OnePlus 7 Pro, ia akan dikuasakan cip Snapdragon 855 bersama RAM 8GB dan storan 256GB. Skrinnya melengkung di kedua belah sisi, tanpa sebarang takuk. Rekaan ini menyerupai gambaran yang dikongsi @OnLeaks sebelum ini.

Skrin OnePlus 7 Pro berukuran 6.67-inci menggunakan paparan Super Optic. Skrin ini jauh lebih besar dari OnePlus 6T iaitu 6.41-inci. Kamera belakangnya pula menggabungkan tiga kamera, 48MP + 16MP + 8MP. Dijangka ia adalah kamera ultra lebar dan telefoto, di samping kamera utama.

Gambaran OnePlus 7 oleh @OnLeaks

Sudah pasti, versi bukan pro akan tampil dengan skrin lebih kecil, tetapi belum ada khabar angin berkenaanya. Dijangkakan, luasnya sekitar 6.5-inci atau lebih kecil, dengan skrin rata dan tidak melengkung di sisi.

Akhir sekali ialah OnePlus 7 5G, dikatakan akan menjadi telefon pintar 5G pertama di Eropah. Ia mungkin menggunakan platform OnePlus 7 Pro dan ditambah keupayaan rangkaian 5G padanya. Memandangkan OnePlus mahu jadi yang pertama melancarkan telefon 5G di Eropah, edisi 5G ini pasti dilancarkan bersama kelak.

Pembocor bersiri @ishanagarwal24 berkongsi nombor model beberapa variasi OnePlus 7. Menurutnya, OnePlus 7 akan menggunakan nombor model GM1901, GM1903 dan GM1905, manakala versi pro pula dilabel GM1911, GM1913, GM1915 dan GM1917. Untuk versi 5G, ia menggunakan nombor model GM 1920. Nombor model ini masih dalam pembangunan dan ia mungkin berubah di peringkat akhir.

BACA  Ini peluang untuk jadi orang terawal memegang Mi Note 10 Pro

Dari laporan sebelum ini, OnePlus 7 dikhabarkan akan tampil dengan skrin tanpa bingkai dengan kamera yang boleh disembunyi. Ia disertakan pengimbas capjari di dalam skrin dan bateri sebesar 4,150mAh. Pengecas baru OnePlus Warp 30W yang diperkenal di OnePlus 6T McLaren, juga akan disertakan di OnePlus 7.

[Sumber: Weibo, PhoneArena]