Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Astro Buka Pendaftaran Ujian Beta Antara Muka Baru Kearah Penyiaran 4K UHD

Penyedia perkhidmatan televisyen satelit, Astro kini dalam proses menaik taraf pengalaman menonton anda. Kini, mereka telah membuka pendaftaran ujian beta yang boleh anda sertai sebagai antara yang terawal merasai antaramuka lebih segar Astro.

Ujian Beta v1

Dalam ujian beta versi 1, Astro akan mengajak anda merasai kemas kini antara muka yang dibawakan mereka. Kemasan terbaru ini mensasarkan untuk memudahkan navigasi serta berikan ruang yang lebih luas untuk customization.

Lebih menarik, antara muka yang bakal mereka perkenalkan ini adalah yang seragam merentasi platform sama ada di TV, telefon, ataupun tablet.

Sekiranya anda seorang pelanggan Astro yang ada PVR dengan fungsi Wi-Fi serta sambungan Internet sekurang-kurangnya 10Mbps, anda layak untuk mendaftarkan diri dalam ujian tersebut.

Sepanjang ujian tersebut, anda akan menerima akses kepada semua saluran dalam pek Astro Super Pack Plus 4 sehingga 30 Jun 2019. Anda turut diminta memberikan maklum balas berkaitan pengalaman anda sepanjang menggunakan UI baru itu.

Ujian Beta v1.1

Selepas Beta v1, Astro akan memulakan langkah memperkenalkan kandungan 4K UHD melalui ujian Beta v1.2. Program ujian ini masih belum dibuka tapi apabila anda menjadi sebahagian daripada penguji, anda akan menerima set top box baru yang menyokong kandungan beresolusi ultratinggi serta kemampuan menyimpan rakaman ke awan.

Layari laman rasmi program beta untuk maklumat lanjut.

BACA  Realme Watch S Pro: Maklumat penjualannya di Malaysia