Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Pengguna boleh kongsi filem kegemaran di Instagram Stories

Netflix merupakan sebuah servis penstriman video yang kini boleh ditonton dengan menggunakan aplikasi pada peranti iOS mahupun Android.

Terbaru, Netflix hadir dengan fungsi baru buat pengguna yang menggunakan aplikasi Netflix menerusi peranti Android.

Ia membenarkan penggunanya berkongsi filem dan rancangan kegemaran mereka menerusi Instagram Story secara langsung dari aplikasi tersebut.

Caranya mudah. Pengguna Netflix hanya perlu memilih tajuk yang mereka mahu kongsikan, pilih butang ‘Kongsi’, dan tambahkan terus ke Instagram Story mereka.

Kemudian pengguna akan dibawa ke aplikasi Instagram untuk mereka mengedit story, dengan meletakkan kapsyen, pelekat atau GIF mengikut citarasa sendiri.

Story boleh dikongsi kepada semua pengikut mahu pun hanya untuk rakan terdekat. Seperti biasa, story yang dikongsi hanya akan kekal selama 24 jam, dan memberikan pautan “Watch on Netflix” di bawah ID Instagram pengguna.

Walaupun fungsi ini telah pun wujud pada pengguna iOS, namun ia merupakan fungsi baru pada pengguna Android. Ini menunjukkan Netflix serius dalam mempromosikan filem dan rancangan keluaran mereka kepada pengguna.

BACA  Sungai Selangor tercemar lagi, warga Lembah Klang hadapi gangguan bekalan air bermula 6 petang