fbpx

Galaxy M40 akan datang dengan skrin berlubang dan tiga kamera belakang

Samsung tahun ini melambakkan pasaran telefon pintar dengan siri-A dan siri-M serba baru mereka. Terbaru, Samsung mengesahkan akan melancarkan satu lagi model baru di India, Galaxy M40.

Majlis pelancaran Galaxy M40 di India akan diadakan pada 11 Jun 2019. Samsung India telah memberi beberapa petunjuk berkenaannya serta memuat naik laman mikro Galaxy M40.

Antara perkara yang dapat dilihat dari petunjuk tersebut ialah skrin berlubang Infinity-O. Lubang pada skrin Galaxy M40 terletak sebelah atas kiri, berbeza dengan lubang Galaxy S10 yang terdapat di atas kanan.

Selain itu, laman mikro tersebut turut menyenaraikan beberapa perkara seperti penggunaan pemproses Snapdragon siri-6, serta tiga kamera belakang. Selain itu, gambar tersebut turut menunjukkan pengimbas capjari fizikal di belakang. Boleh dikatakan, ia adalah peranti kelas pertengahan.

Ini ialah berita yang telah disahkan. Berita tidak rasmi mengatakan Galaxy M40 memiliki nombor model SM-M405F dan dilengkapi pemproses Snapdragon 675, sama seperti yang digunakan Galaxy A70. Ia juga memiliki pengiktirafan WiFi 2.4GHz dan 5GHz.

Galaxy M40 dijangka memiliki bateri besar 5,000mAh dengan sokongan pengecas pantas 15W menggunakan sambungan USB-C. Untuk maklumat lanjut, sama-sama kita nantikan pelancarannya pada 11 Jun 2019.

Sumber: Samsung, NDTV

BACA  Spotify kembali menawarkan langganan Premium pada harga promosi