Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Sistem eWallet Boost tergendala untuk kerja naik taraf pada 10 dan 11 Jun

Boost merupakan salah satu dompet elektronik (eWallet) paling aktif di Malaysia. Ia boleh digunakan secara meluas, di kedai dalam talian mahupun kedai luar talian seperti 99 speedmart, Tesco, Shell dan banyak lagi.

Tetapi pengguna Boost harus ambil maklum bahawa sistem Boost akan tergendala dan tidak boleh digunakan selama 14 jam 30 minit, bermula dari hari Isnin, 10 Jun 2019 pukul 11.30 malam sehingga hari Selasa, 11 Jun 2019 pukul 2 petang. Ia berikutan kerja-kerja naik taraf sistem yang akan dijalankan pada waktu tersebut.

Semasa kerja naiktaraf ini dijalankan, pengguna tidak akan boleh membuat sebarang transaksi menggunakan aplikasi Boost. Oleh itu, pengguna digalakkan untuk membuat semua transaksi Boost yang perlu sebelum waktu kerja naik taraf ini bermula.

Selepas tamat naik taraf ini, pengguna diminta untuk memuat turun versi terbaru aplikasi Boost untuk menikmati fungsi dan kelebihan baru yang ditambah ke dalam sistem.

Boost turut meminta maaf atas kesulitan yang berlaku serta berterima kasih dan menghargai kesabaran pengguna berhadapan naik taraf ini. Maklumat lanjut boleh dirujuk di laman web www.myboost.com.my

BACA  Kerajaan bangunkan perisian untuk kesan penularan COVID-19 & sistem Online Appointment elak kesesakan di Klinik Kesihatan