fbpx

Astro terima hak eksklusif untuk kandungan iQIYI dari China

Berita baik untuk peminat kandungan hiburan dari China. Astro hari ini mengumumkan kerjasama strategik mereka bersama iQIYI, penyedia khidmat kandungan dalam talian terkemuka dari China. Menerusi kerjasama ini, Astro menerima hak eksklusif untuk menyalurkan kandungan iQIYI menerusi TV, on-demand serta OTT di Malaysia.

Ini termasuk saluran berjenama iQIYI yang mengandungi pelbagai jenis kandungan asli iQIYI seperti drama, filem dan rancangan hiburan. Astro juga akan menerajui dalam bidang pemerolehan pelanggan, pemasaran dan jualan media.

Ketua Pegawai Eksekutif Astro, Henry Tan

Ketua Pegawai Eksekutif Astro, Henry Tan berkara, mereka sangat teruja dengan peluang yang amat besar yang dipamerkan oleh iQIYI sebagai peneraju teknologi dan inovasi kandungan. Kerjasama ini membolehkan kedua-dua pihak memanfaatkan kekuatan dan kemahiran jenama masing-masing untuk mencapai lebih banyak kandungan sedunia yang berkembang secara peribadi dan digital.

Antara kandunan asli iQIYI yang popular di kalangan penonton Astro dan rakyat Malaysia masa kini ialah seperti Story of Yanxi Palace, The Golden Eyes, The Legend of White Snake, Tang Dynasty Tour, The Rap of China, Hot-Blood Dance Crew, Qing Chun You Ni dan banyak lagi. Dalam kerjasama terbaru ini, pengguna Astro akan turut menerima akses ke rancangan iQIYI terbaru yang lebih berkualiti seperti The Rap of China 2019, Sword Dynasty dan The Files of Teenagers in the Concession.

BACA  PROMO: Honor 20 dan 20 Pro kini RM300 lebih murah dan dijamin 2 tahun