Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Kamera Sedang Dibangunkan Sigma Ini Mungkin Adalah Kamera Full Frame Yang Terkecil Di Dunia

Nama Sigma amat sinonim dengan produk optikal terutamanya lensa kamera pihak ketiga yang lebih mampu milik berbanding daripada lensa berjenama pengeluar kamera. Tapi, nampaknya Sigma tidak mahu hanya kekal sebagai pengeluar lensa dan ingin menghasilkan kamera mereka sendiri.

Ada satu video teaser daripada mereka yang mempamerkan sebuah kamera yang sedang dalam pembangunan iaitu Sigma fp. Uniknya kamera ini, ia miliki badan yang hanya sedikit besar daripada Sony RX100 VI tapi diberikan sensor Full Frame.

Jika dilihat pada saiz sensor semata-mata, sudah tentu anda boleh jangkakan kualiti gambar yang tinggi. Maklumat lanjut tentangnya masih lagi kabur tetapi daripada perkongsian mereka, sensor yang di Sigma RP memiliki bilangan piksel sebanyak 24.6MP dengan kaki lensa Leica L.

Sungguhpun kecil, bahagian kawalan kamera ini sarat dengan butang-butang yang boleh ditekan. Uniknya, ia disusun di bahagian bawah badan yang agak lain berbanding kamera daripada pengeluar lain. Malangnya, daripada video teaser, nampak macam paparan tak boleh dikilas.

Sigma fp dijangka dilancarkan seawal September 2019 ini pada harga yang masih belum diumumkan. Adakah ia akan terima nasib macam kamera Yashica tempoh hari yang terima kecaman teruk kerana indah khabar daripada rupa?

Sumber: Sigma

BACA  Moratorium lanjutan dan bantuan bank bersasar, untuk pekerja yang dihentikan serta terjejas gaji