Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

U Mobile Unlimited Funz beri internet tanpa had bermain game, bersosial dan bermesej

U Mobile hari ini memperkenalkan pek permulaan prabayar baharu, Unlimited Funz yang menawarkan data tanpa had untuk bermain game, bersosial dan bermesej. Ia bersesuaian dengan gaya hidup muda mudi masakini yang memerlukan banyak data untuk hiburan dan perhubungan mudah alih sepanjang masa.

Terdapat 10 aplikasi yang tersenarai di dalam penggunaan data tanpa had di dalam pek U Mobile Unlimited Funz. Aplikasi tersebut ialah:

  1. PUBG Mobile
  2. Mobile Legends
  3. Facebook
  4. Instagram
  5. Twitter
  6. WhatsApp
  7. WeChat
  8. Facebook Messenger
  9. imo
  10. Viber

Pek permulaan Unlimited Funz boleh dibeli pada harga RM10, dan ia datang bersama kredit RM6, 5 hari masa aktif, 200MB internet berkelajuan tinggi dan 1GB internet asas. Kadar panggilan dicaj 15sen setiap 30 saat dan SMS pula 12sen setiap satu.

Untuk menikmati data tanpa had percuma bagi 10 aplikasi di atas, pengguna perlu membuat tambah nilai minima RM10 terlebih dahulu. Hanya sekali ini sahaja. Kemudian pastikan talian kekal aktif untuk terus menerima data tanpa had tersebut.

Menariknya, pengguna juga boleh berkongsi data tanpa had untuk 10 aplikasi ini secara hotspot atau tethering. Data tanpa had ini boleh digunakan di aplikasi mudah alih di telefon pintar, ataupun laman web.

Pek permulaan prabayar U Mobile Unlimited Funz boleh didapati menerusi Stor Online U Mobile. Pengguna sedia ada prabayar U Mobile, boleh bertukar ke pelan Unlimited FUNZ dengan mendail *118*6*2*3# atau menghantar SMS β€œMIG UNLIMITED” ke 28118.

Maklumat lanjut tentang Unlimited Funz boleh didapati di laman web prabayar U Mobile.

BACA  COVID-19: Lagi rekod positif COVID-19, 432 adalah paling tinggi setakat ini