Hero 8 Black Mungkin Akan Selesaikan Dilema Terbesar Hero 7

Khabar angin tentang kamera GoPro baru untuk menggantikan Hero 7 mula bertiup kencang. Ia berikutan dua gambar yang didakwa sebagai GoPro Hero 8, kamera aksi yang dijangka mengepalai barisan kamera GoPro sekitar September 2019 ini.

Antara ciri menarik yang dispekulasikan hadir pada Hero terbaru kelak adalah ia miliki slot seakan hotshoe pada kamera konvesional. Slot itu adalah untuk digunakan bersama-sama modul tambahan seperti skrin LCD, lampu, malah mikrofon juga.

Jika benar, ia berita yang menggembiran golongan yang gunakan GoPro Hero untuk ber-vlog. Pada Hero 7, mereka perlukan adapter khas yang berjuntai dan ditambat pada port USB-C. Solusi untuk gunakan modul khas saya rasakan adalah lebih munasabah tapi tidaklah diketahui adakah harganya sama mahal ataupun lebih mahal berbanding mendapatkan adapter.

Penyelesaian semasa jika nak gunakan mikrofon luar

Tiada maklumat khusus tentang spesifikasi teknikal tentang produk yang bakal dilancarkan ini. Tapi yang hampir pasti adalah ia bakal menggunakan cip pemproses imej GP2 untuk menggantikan GP1 yang digunakan pada barisan Hero 7 tempoh hari.

Selain Hero 8, ada juga gambar yang didakwa pengganti kepada GoPro Fusion. Tapi GoPro tidak akan gunakan nama Fusion lagi sebaliknya akan menggunakan nama GoPro Max sebab nama itu sudahpun didaftarkan pada pihak berkuasa beberapa buah negara.

Sumber: PhotoRumors, PhotoRumors