Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Pengecas wayarles 30W akan diperkenalkan bersama Huawei Mate 30?

Jika Mi 9 memiliki sokongan pengecasan wayarles 20W, Huawei Mate 30 akan datang dikhabarkan akan menyokong pengecasan wayarles yang lebih berkuasa. Satu penemuan berkenaan pengecas wayarles Huawei telah ditemui di laman FCC.

Dalam dokumen yang dihantar ke pihak FCC, ia menyatakan produk tersebut ialah pengecas wayarles dengan kuasa 30W. Bagaimanapun, permohonan tersebut masih belum diluluskan sepenuhnya kerana ia masih tidak memenuhi keperluan untuk mengeluarkan kuasa 30W.

Pengecas wayarles ini memiliki nombor model CP61, dimohon oleh Huawei Technologies. Sebelum ini, Huawei dikatakan akan melengkapi siri Mate 30 dengan sokongan pengecas wayarles 25W. Walaupun dengan kuasa 25W, ia masih lebih berkuasa dari kebanyakan pengecas berwayar di telefon pintar masakini.

Dari label di bawah pengecas ini, ia memerlukan kepala pengecas Huawei SuperCharge 40W untuk membolehkan ia menghasilkan kuasa pengecas wayarles 30W.

Huawei dijangka akan melancarkan siri Mate 30 pada hujung tahun ini. Dalam semua model flagship sebelum ini, Huawei hanya memberikan fungsi pengecas wayarles kepada siri Pro sahaja. Adakah ia akan menjadi standard dalam model bukan Pro nanti? Semoga ia menjadi kenyataan.

Sumber: GSMarena

BACA  Servis dalam talian Garmin pulih selepas serangan siber kritikal