Rekaan Kuadkamera Mate 30 Pro Tentunya Antara Yang Terunik 2019

Huawei dijadualkan mengadakan acara pelancaran kemas kini siri Mate mereka pada 19 September ini di Munich. Sudah tentu anda boleh jangkakan beberapa maklumat tentangknya akan tertiris menjelang hari tersebut. Antara yang akan munculkan diri di hari berkenaan adalah:

  • Huawei Mate 30 Pro
  • Huawei Mate 30
  • Huawei Mate 30 Lite

Besar kemungkinan, edisi Porshe Design untuk Mate 30 turut akan dipertontonkan pada khalayak.

Mate 30 Pro

Daripada beberapa keping gambar yang dikongsikan, kita dapat lihat perubahan paling ketara pada Mate 30 dan 30 Pro adalah pada rekaan kamera belakang. Ia diletakkan dalam modul berbentuk bulan yang sangat unik, jarang ditemui dalam telefon moden. Kali terakhir saya nampak adalah pada Lumia 1050.

Mate 30

Mate 30 Pro tetap mengenakan konfigurasi kuadkamera belakang manakala trikamera belakang untuk edisi standard. Takuk pada edisi Pro lebih lebar dan seterusnya mencadangkan ada komponen tambahan akan hadir.

Mate 30 Lite

Edisi Lite kemada siri Mate 30 nampaknya mewarisi belakang Mate 20 Pro dengan kemasan warna ber-gradient. Tapi, pengimbas cap jari fizikal digunakan bagi menggantikan jenis yang terbina di dalam paparan. Di bahagian depan, anda dihidangkan dengan paparan berlubang, macam yang anda boleh temui pada Nova 5T.

Sumber: Evan Blass. 2