Ada Satu Ciri Penting Galaxy Note 10 | Note 10+ Yang Mungkin Anda Terlepas Pandang

Artikel ini dibawakan oleh Samsung Malaysia

Pastinya anda ada terdengar tentang telefon terbaru Samsung Galaxy Note 10. Jika tidak, secara ringkasnya ia adalah Galaxy Note paling canggih pernah dihasilkan Samsung.

Perkara yang membezakan telefon ini dengan lambakan telefon lain dalam pasaran adalah S Pen. Stailus digital ini ditambah baik Samsung, daripada generasi ke generasi.

Untuk tahun ini, Samsung melengkapkan S Pen dengan akselerometer yang membuka lembaran baru dalam cara anda berinteraksi dengan telefon.

Tapi tahukah anda bukan itu saja tambah baik Samsung terhadap Galaxy Note paling canggih pernah mereka hasilkan?

Ciri ini mungkin anda terlepas pandang dalam seribu-satu benda baru yang diterapkan pada Galaxy Note 10. Ciri yang sama maksudkan ialah AR Doodle.

Ia adalah beberapa fungsi baru yang diperkenalkan dalam aplikasi kamera Samsung selain Live focus video. Fungsi AR Doodle memanfaatkan kuasa pengkomputeran telefon ini untuk memproses input daripada sensor kamera dan akselerometer dalam masa nyata.

Hasilnya, anda boleh melakukan contengan digital dalam ruangan tiga dimensi (3D).

Pada AR Doodle, ada dua fungsi yang boleh anda pilih iaitu Face dan Everywhere. Dalam mode Face, telefon akan mengenal pasti wajah subjek untuk jadikannya kanvas digital. Menggunakan S Pen, anda boleh lakukan doodle pada wajah subjek dan lakaran akan berinteraksi dengan mimik wajahnya.

Seperti namanya, mode Everywhere membolehkan doodle dilakukan di mana-mana saja dalam sudut pandang kamera. Dengannya anda boleh lakukan beberapa benda menarik seperti bina laluan berhalangan untuk dikongi dengan rakan-rakan anda yang lain di laman sosial.

Conteng dan menangi pasangan dinamik Samsung Galaxy Note10 dan Note10+

Jangan bazirkan jus kreatif anda. Ia mungkin boleh sebabkan anda terima sepasang Galaxy Note10 dan Note10+ secara percuma. Antara 2 hingga 30 Oktober 2019, Samsung Malaysia menyeru anda yang ingin menangi hadiah menarik untuk sertai pertandingan ini.

Untuk sertainya amatlah mudah, hanya ikut langkah-langkah berikut:

  1. Follow Instagram akaun @SamsungMalaysia dan set akaun anda kepada public.
  2. Lakukan doodle, bertemakan “Love Note”, menggunakan fungsi AR Doodle di Galaxy Note10 | Note10+ dan utuskannya dalam Instagram anda.
  3. Utuskan sebanyak 10 AR Doodle dan tag @SamsungMalaysia dan gunakan tanda pagar #ARDoodlePlus #GalaxyNote10 dalam setiap utusan untuk menangi hadiah mingguan dan hadiah utama.
BACA  Lee Chong Wei mungkin pemilik pertama model Lamborghini ini di Malaysia

Anda tiada Galaxy Note10 | Note10+? Tiada masalah kerana anda boleh gunakan unit yang disediakan oleh Samsung Malaysia. Singgah saja ke mana-mana Samsung Experience Store untuk mula ber-doodle ataupun lawati jerayawara yang diadakan di beberapa kampus terpilih.

Kampus-kampus yang terlibat boleh dirujuk dalam jadul di bawah.

Untuk maklumat lanjut sila layari laman ini.

Advertisement