Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

TCL Plex Beri Pengalaman HDR Pada Harga Telefon Midrange

Biasa kita dengan jenama TCL untuk set televisyen. Tapi tahukah anda yang mereka juga adalah pemegang lesen untuk hasilkan telefon berjenama BlackBerry dan Alcatel? Lebih menarik, mereka juga ada telefon berjenama TCL juga.

Bagusnya telefon TCL berbanding yang lain adalah mereka mengilangkan sendiri produk mereka dan bukannya mensumberluarkan kepada pihak OEM. Jadi, anda boleh jangakakan kawaln kualiti terus daripada pihak TCL dilakukan.

Di Malaysia, mereka baru saja mengumumkan sebuah telefon TCL Plex, sebuah telefon kelas pertengahan yang menarik kerana pada komponen paparan, TCL menerapkan teknologi televisyen mereka pada telefon ini.

TCL Plex ada paparan sebesar 6.53″ beresolusi FHD+. Ia ada ciri untuk memberikan kesan HDR pada kandungan yang bukan dalam format HDR pun. Jadi anda boleh jangkakan hasil gambar yang lebih menarik padanya. Tiada takuk pada paparannya sebaliknya paparan berlubang digunakan untuk tempatkan kamera selfie 24MP.

Lagi berkaitan kamera, telefon ini didatangkan denga tiga buah kamera belakang. Kamera utama ada sensor 48MP, kamera sekunder ada sensor 16MP untuk kamera sudut pandang ultralebar. Kamera ketiga ini agak unik sebab walaupun ia ada resolusi cuma 2MP, saiz pikselnya sebesar 2.9 mikron untuk video yang cerah dalam keadaan gelap.

Satu lagi ciri menarik adalah anda boleh tambah sehingga empat headfon Bluetooth untuk dengar serentak. Atas papan utama, telefon ini diperkasa Snapdragon 675 dengan RAM 6GB serta storan 128GB. Ia dibekalkan bateri sebesar 3,820mAh dengan kemampuan mengecas pantas.

TCL Plex dijual di Malaysia pada harga RM1,199 dan anda akan dapat headfon berjenama MTRO percuma bernilai RM199 dengan setiap pembelian. Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

BACA  Switch bagi diskaun untuk semua model iPhone 11 Pro dan 11 Pro Max