Honor 9X Dikhabarkan Akan Tiba Tak Lama Lagi

Subjenama Huawei, Honor telah menerbitkan teaser tentang kemunculan satu telefon baru untuk pasaran Malaysia. Masih tidak berkongsi lanjut tentang bila, kita diberitahu yang Honor 9X akan diumumkan tak lama lagi.

Tapi melihat pada situasi Huawei sekarang, agak sukar untuk membayangkan bagaimanalah penerimaan pengguna Malaysia terhadapt telefon ini. Ini adalah telefon kedua yang masuki Malaysia tanpa Google Mobile Services (GMS) selepas Huawei Mate 30 Pro tempoh hari.

Sungguhpun Huawei miliki servis mobile mereka yangtersendiri, disebabkan DNA Google yang tertanam jauh didalam Android, agak sukar untuk mencari workaround kepada beberapa perkara terutamanya untuk menjalankan APP perbankan.

Sementara menantikan ketibaannya. kita lihat pada specs Honor 9X. Ia diperkasa Kirin 810 bersama-sama dengan RAM sehingga 6GB dan storan sehingga 128GB.

Di bahagian kamera, ia ada dwikamera belakang 48MP, 8MP ultralebar dan 2MP bokeh manakala di depan, ia ada kamera pop-up 16MP. Itu untuk Honor 9X Pro, untuk varian standard, ia ada dwikamera belakang tanpa kamera ultralebar.

Lain-lain, Honor 9X Pro dan 9X berkongsi spesifikasi. Miliki paparan sebesar 6.59″ pada resolusi FHD+, Honor 9X ada bateri berkapasiti 4,000mAh namun tidak pula diketahui sama ada ia menyokong pengecasan pantas ataupun tidak.

BACA  TM bekerjasama dengan Fave, Klook, Menara KL dan MHTC, menawarkan pek SIM data tanpa had untuk pelancong