fbpx

OnePlus 7T Pro Di Malaysia Kekalkan Harga Seperti Generasi Sebelumnya

OnePlus 7T Pro membawakan naik taraf yang minimum daripada segi spesifikasi. Selain SoC yang ditambah baik kepada Snapdragon 855+, OnePlus 7T Pro ada bateri yang sedikit besar disamping sistem pengecasan yang lebih pantas. Jika anda ternantikan ketibaannya, ia akan dijual bermula 25 Oktober 2019.

Menurut pengedar DirectD dan Mobile2Go, varian yang miliki RAM 8GB dan storan 256GB dijual pada harga RM3,399 iaitu tanda harga yang sama OnePlus 7 Pro sekarang. Ia hadir dengan jaminan setahun untuk paparan dan hanya ditawarkan dalam satu warna iaitu Haze Blue.

Untuk spesifikasi teknikal, OnePlus 7T Pro adalah sebuah telefon sebesar 6.67″ dengan panel AMOLED QHD+. Paparan tersebut miliki kadar segar semula setingga 90Hz dan menyokong HDR10+.

Atas papan utama, seperti yang diperkatakan tadi, ia ada Snapdragon 855+ dengan RAM 8GB dan storan sebesar 256GB. Di bahagaian mpengimejan, ia ada trikamera belakang dengan gabungan kamera 48MP, 8MP (telefoto), dan 16MP (ultralebar). Di bahagian depan, kamera selfie 16MP tersembunyi dalam mekanisme pop-up.

Menguasakan telefon ini adalah bateri berkapasiti 4,085mAh dengan pengecasan pantas 30W Warp Charge 30T.

Apa pendapat anda tentang telefon ini? Selain OnePlus 7T Pro, antara telefon ber-Snapdragon 855+ yang boleh anda dapati di Malaysia adalah seperti:

BACA  TIME dan Facebook bekerjasama pertingkat infrastruktur internet di Malaysia