Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

AirAsia menawarkan tiket ke Madrid, Sepanyol dari serendah RM99 menerusi model perniagaan baru

AirAsia Group hari ini mengumumkan berita mengenai hala tuju baru perniagaan mereka di mana mereka akan menawarkan penjualan tiket penerbangan selain AirAsia menerusi laman web www.airasia.com. Perkara ini selari dengan hasrat mereka untuk menerajui bukan sahaja bidang penerbangan malah menjadi pusat sehenti pelancongan.

Pengumuman ini dibuat selepas mereka menandatangani kerjasama strategik dengan syarikat teknologi pelancongan terkemuka, Kiwi.com. Kerjasama ini membenarkan pengguna AirAsia akses ke destinasi pelancongan yang bukan menjadi destinasi penerbangan AirAsia.

Melalui perkhidmatan terbaru ini, pelanggan boleh menempah perjalanan dari lebih 100 syarikat penerbangan ke destinasi yang tidak dikendalikan AirAsia termasuk ke Eropah, Australia, New Zealand, Timur Tengah dan Amerika Syarikat.

Sempena pelancaran ini, AirAsia menawarkan tambang promosi termasuk semua ke Madrid dari Kuala Lumpur, Bangkok, Jakarta dan Sydney dari hanya RM99. Ia mula ditawarkan pada hari esok, 16 November ini bermula jam 9 pagi untuk perjalanan segera hingga 31 Mac 2020.

Setiap pengguna boleh membeli tiket sehingga untuk dua orang pada harga promosi ini. Promosi kedua akan ditawarkan pada harga RM499 untuk mereka yang terlepas mendapatkan tawaran pertama.

Perlu diambil perhatian, tempahan penerbangan selain AirAsia ini hanya boleh dilakukan di laman web www.airasia.com sahaja. Aplikasi mudah alih masih belum menyediakan kemudahan tempahan ini.

Sumber: AirAsia, Harian Metro

BACA  Nvidia "risik" untuk ambil alih keseluruhan ARM Holdings daripada Softbank