Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Tonton Iklan CNY 2020 Ini Sebab Ia Dirakam Sepenuhnya Guna iPhone 11 Pro

Mobile photography adalah benda biasa tapi mobile videography tidak. Ada banyak kekangan yang dihadapi telefon pintar jika ingin digunakan menghasilkan kandungan video salah satunya adalah saiz sensor yang terlalu kecil untuk dimanfaatkan. Tapi di kem iPhone, ia macam tak hadapi sebarang masalah hinggakan ada movie pendek bersempena Tahun Baru Cina 2020 dihasilkan menggunakan iPhone 11 Pro.

Movie pendek yang diberi nama “Daugther” ini berkisarkan cabaran ibu tunggal yang membesarkan anak masing-masing. Tapi akhirnya bertemu kembali dalam sebuah teksi untuk menjalankan adat “Makan Besar” di ambang Tahun Baru Cina.

Kalau tengok hasilnya, nampak seperti diambil gunakan kamera khas bukan? Tapi kalau anda tengok video lain yang menunjukkan suasana disebalik tabir, tentu anda kagum kerana ia gunakan iPhone 11 Pro saja dengan bantuan aksesori dan perisian tambahan.

Menurut pengarah video tersebut, Theodore Melfi, iPhone 11 Pro miliki keupayaan videografi yang mantap.

Antara komen yang diberikannya adalah seperti:

  • Saiznya yang kompak berikan perspektif pelbagai seperti boleh ditambat pada cermin kereta, dalam glove box kereta, dan sebagainya
  • Lensa ultralebar ditambah pula dengan penstabil imej yang mengagumkan kukuhkan suasana klip tanpa perlu banyak take
  • Prestasi dalam keadaan samar telefon ini bagus dan boleh digunakan dalam scene malam.

Kenapa tiada inisiatif sebegini datang daripada telefon seperti Mate 30 Pro yang katanya ada Cinelens, ataupun Xperia 1 yang katanya ada sistem pembidik fokus terpantas dunia.

BACA  Ada 4 varian iPhone 12 akan dilancarkan, kenapa banyak sangat?