Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Hack Ini Bolehkan Anda Pasang Android Pada iPhone

Terlebih dahulu anda perlu diingatkan yang hack ini masih di peringkat alpha ataupun Bahasa mudahnya percubaan awal, lebih mentah daripada tahap beta. Project Sandcastle adalah sekumpulan juruaturcara yang bekerja kearah satu objektif, memasang sistem operasi Android dalam iPhone.

Kedengarannya macam frankestein dan setakat ini mereka berjaya melakukannya keatas iPhone 7 dan 7+. Namun menurut ahli projek tersebut, ia sepatutnya boleh dilakukan keatas model-model yang lain kelak.

Selain iPhone, mereka turut berjaya memasang Android pada iPod Touch generasi 7 yang ada spesifikasi hampir serupa dengan iPhone 7 kecuali pada ciri telefoni.

Ini bukanlah inisitif novel untuk lakukan sedemikian. Pengasas bersama Project Sandcastle berjaya memasang Android pada iPhone 2G dalam tahun 2010 dan rentetan daripada itulah beliau mewujudkan projek Sandcastle.

Hack ini bukanlah untuk pengguna kebanyakkan. Untuk yang benar-benar faham akan risiko dan cara melakukannya, versi percubaan Android untuk iPhone boleh dimuat turun di laman berikut.

BACA  Saya cuba Photoshop Camera dan ia APP yang "berhantu"