Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Penghantaran ke pejabat dibatalkan, Lazada saran pelanggan tukar alamat penghantaran ke rumah

Lazada Malaysia menyarankan orang ramai supaya menukar alamat penghantaran mereka  kepada alamat rumah untuk sebarang transaksi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan sehingga 31 Mac 2020.

Ia bertujuan bagi memudahkan urusan jual beli dan penghantaran dilaksanakan dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan. Hal ini juga seiring dengan saranan kerajaan kepada orang ramai supaya kekal tinggal di rumah.

Pihak Lazada menjangkakan akan berlaku sedikit kelewatan untuk operasi gudang dan penghantaran sepanjang tempoh ini.

Lazada Malaysia turut memberikan panduan untuk memudahkan urusan jual beli dan penghantaran kepada pelanggannya sepanjang tempoh ini;

  1. Untuk tempahan baharu, pelanggan perlu meletakkan alamat rumah untuk sebarang urusan penghantaran.
  2. Untuk tempahan sedia ada ke alamat pejabat, disarankan supaya tempahan berkenaan dibatalkan dan lakukan tempahan semula ke alamat rumah. Sebarang penghantaran ke alamat pejabat akan dilaksanakan selepas tarikh 1 April 2020. Sila semak emel anda untuk sebarang maklumat terkini dari pihak Lazada.
  3. Untuk sebarang pertanyaan, sila berhubung dengan pasukan khidmat pelanggan Lazada atau menerusi CLEO chatbot di pautan ini.

Kepada pelanggan Lazada diharapkan dapat memberi kerjasama dengan saranan ini supaya segala transaksi pembelian di stor online Lazada dapat dipermudahkan. Jangan persoalkan kenapa barang yang dibeli lambat sampai dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan kalau terlupa alamat yang ditetapkan untuk penghantaran bukan alamat rumah.

BACA  Poco X3 telefon gaming yang lebih menarik dari Poco F2 Pro