Leica, Nikon, dan Olympus tawar kelas fotografi percuma dalam waktu terhad

Sekiranya anda berasa bosan dalam dengan keadaan PKP hari ini, mungkin tiba masanya anda asah skill-skill yang anda tak terfikirpun untuk belajar. Untuk pengetahuan anda, ada beberapa jenama pengeluar kamera kini menganjurkan kelas fotografi dalam talian secara percuma.

Leica

Menggunakan tanda pagar #StayHomeWithLeica, Leaica Akademie mengadakan program dalam talian, program Instagram Live bersama fotografi terkenal, perjumpaan maya yang dihoskan gendung Leica serta cabran fotografi.

Anda boleh lawat pautan berikut untuk maklumat lanjut.

Kalau anda taknak sertai program dalam talian pun, anda masih boleh dapatkan pemberian percuma berupa 3 penerbitan Leica Fotografie International yang boleh anda tebus di Android dan iOS.

Olympus

Olympus telah lancarkan program “Home With Olympus Session” untuk pengguna kamera Olympus. 6 orang “sifu” dalam dunia Olympus akan berkongsi pengetahuan mereka selama menggunakan kamera ini kepada para peserta.

Sesi berkumpulan ini akan menumpukan kepada kamera berjenama Olympus serta genre fotografi tertentu.

Nikon

Anda boleh sertai 10 kelas dalam talian percuma yang dibuka shingga 30 April ini. Dianjurkan oleh Nikon School, anda berjimat sebanyak USD15 hingga USD50 untuk setiap kelas yang ditawarkan.