Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Kenapa Samsung Nak Hasilkan Telefon Berkamera Pop-up?

Sedang pengeluar lain dah mula berhujrah keluar daripada rekaan kamera pop-up, Samsung dilaporkan sedang bangunkan telefon berkamera pop-up. Ada beberapa model render dikongsikan oleh penganalisis menunjukkan sebuah telefon berbingkai penuh tanpa sebarang lubang seperti Galaxy A80 tempoh hari.

Galaxy A80 adalah Samsung pertama dengan mekanisme pop-up

Selain rupa fizikal, tiada maklumat khusus tentang nama ataupun spesifikasi papan utama yang bakal didukungnya. Namun begitu, ada beberapa maklumat yang boleh diekstrak daripada gambar render tersebut.

Paling ketara adalah penggunaan pengimbas cap jari fizikal di bahagian belakang mencadangkan yang ia bukanlah peranti flagship. Ia turut menggambarkan yang panel paparan telefon ini mungkin bukanlah daripada Super AMOLED kerana sekiranyga pengimbas dalam paparan  ingin digunakan, telefon itu perlu dilengkapi panel AMOLED.

Kemudian, kehadiran mekanisme pop-up itu mungkin menyebabkan telefon ini tidak dilengkapi ciri kalis air IP68. Anda turut boleh perhatikan tiga buah kamera belakang yang disusun selari, sama seperti Galaxy A70.

Lain-lain maklumat yang dikongsikan penganalisis adalah seperti kehadiran UBS-C, pemancar inframerah dan ketiadaan jek audio 3.5mm.

Tidaklah diketahui mengapa mereka masih ingin cuba nasib dengan rekaan telefon sebegini. Pada A80 ia masuh akal kerana kamera belakang turut berfungsi sebagai kamera depan yang bermaksud, gambar anda lebih berkualiti.

Sumber: XDA Developer

BACA  Galaxy Note 20 dan beberapa peranti Samsung akan dilancarkan pada 5 Ogos