Fungsi Super Steady Galaxy S20 Ultra 5G Jadikan Video Anda Super Lembut

Artikel ini dibawakan kepada anda oleh Samsung Malaysia

Tahukah anda yang sekiranya anda miliki seunit Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, anda turut miliki kelengkapan perfileman bergred professional dalam poket anda? Pada badan telefon tersebut, ada 5 unit kamera dengan tugasan masing-masing.

Di bahagian belakang, ia menggunakan konfigurasi kuadkamera belakang dengan teknologi Space Zoom yang mampu menjangkau sehingga 100 kali zum.

Kamera utama Galaxy S20 Ultra 5G miliki bilangan piksel setinggi 108MP. Kemudian, ia ada kamera ultralebar 12MP yang sesuai untuk gambar bergenre landskap serta kamera telefoto 48MP untuk kerja-kerja jarak jauh. Yang keempat dan yang terakhir adalahkamera VGA untuk penentuan kedalaman medan.

Selfie pula boleh anda ambil dengan kamera 40MP.

Sekiranya anda lancarkan APP kamera Galaxy S20 Ultra 5G dan pergi ke mode video, anda akan temui satu fungsi yang nyata memperkasakan keupayaan videografi anda dan ia dikenali sebagai Super Steady.

A picture containing bag

Description automatically generated

Ini adalah fungsi canggih yang disuntik dalam siri Galaxy S20 dan Z Flip untuk bolehkan anda dapatkan hasil video yang menarik walau dalam keadaan yang sukar. Dalam keadaan tersebut, Super Steady bertindak sebagai penstabil kamera untuk anda beroleh video bebas gegaran tanpa bantuan tripod ataupun gimbal khas.

Sukar untuk didemonstrasikan dengan perkataan, anda boleh rujuk sampel di bawah untuk melihat teknologi Super Steady beraksi.

Nak aktifkan Super Steady mudah sahaja, dalam mode video, anda cuma perlu cari ikon tapak tangan dengan simbol gegaran di kiri dankanannya. Sentuh sehingga ikon menjadi kuning tanda ia telah aktif.

A picture containing knife

Description automatically generated
Super Steady ON
A close up of a device

Description automatically generated
Super Steady OFF

Sebelum merakam, anda boleh pilih sama ada ingin gunakan jarak fokal biasa ataupun yang lebih panjang, mengikut kesesuaian framing yang anda perlukan.

BACA  Galaxy M01 Core, telefon Android Go pada harga sekitar RM300

Sekiranya anda ragu-ragu dengan kamera Galaxy S20 Ultra, ketahuilah yang ia adalah antara 10 kamera telefon terbaik dalam senarai DxOMark setakat ini.

A screenshot of a cell phone

Description automatically generated

Dapatkan mana-mana model Galaxy S20 untuk nikmati Steady Shot

Harga jualan Galaxy S20 di Malaysia adalah seperti berikut:

  • Galaxy S20 (RAM 8GB + Storan 128GB, LTE) – RM3,599
  • Galaxy S20+ (RAM 8GB + Storan 128GB, LTE) – RM3,999
  • Galaxy S20 Ultra (RAM 12GB + Storan 128GB, 5G) – RM4,999

Layari laman rasmi Samsung Malaysia untuk maklumat lanjut.