Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Redmi Note 8 Pro edisi istimewa bakal dilancar sempena ulang tahun ke-10 Xiaomi

Xiaomi menyambut ulangtahun ke-10 mereka pada tahun ini. Salah satu daripada cara mereka menyambutnya adalah menerusi produk edisi istimewa. Pengeluar telefon itu mengeluarkan tease yang special edition untuk Redmi Note 8 Pro akan menemui pengguna.

Ia agak menghairankan kerana itu adalah model 1 generasi kehadapan sedangkan keluarga Redmi yang paling baru sekarang ialah siri Redmi Note 9 yang ada specs lebih baik.

Untuk rujukan Redmi Note 8 Pro yang ada di Malaysia menggayakan Helio G90T, RAM 6GB, dan storan sehingga 128GB manakala Redmi Note 9 ada Snapdragon 720G, RAM 6GB dan storan sehingga 128GB.

Redmi Note 8 Pro edisi istimewa ini membawakan kemasan berwarna oren, warna ikonik Xiaomi dengan garisan menegak di bahagian tengah telefon yang selari dengan komponen kamera dan pengimbas cap jari.

Redmi Note 8 Pro boleh anda dapati di Malaysia pada harga bermula RM1,099. Untuk edisi istimewa ini, dijangkakan agak sukar pengguna untuk menerimanya jika harganya melebihi RM1,099 disebabkan persaingan yang sangat sengit.

Contohnya Realme  6 Pro, dengan RM300 perbezaan harga, anda dapat paparan 90Hz, pengecasan patnas 30W, RAM8GB dan SoC Snapdragon 720G yang lebih berupaya,

BACA  Persidangan video percuma Google Meet akan dihadkan ke 60 minit bermula Oktober