Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Singapore Airlines ubah pesawat penumpang terbesar dunia jadi restoren eksklusif selama dua hari

Banyak penerbangan telah dibatalkan dan ratusan kapal terbang telah tersadai bahana Covid-19 yang melanda dunia sejak awal tahun 2020. Syarikat penerbangan berusaha sedaya upaya untuk meminimumkan impak kehilangan pendapatan dengan pelbagai idea baharu. Contohnya, Singapore Airlines awalnya ingin jual tiket penerbangan tanpa destinasi, tapi mereka tinggalkan idea itu untuk kejar idea baharu ini.

Pada 24 dan 25 Oktober 2020, barisan pesawat superjumbo Airbus A380 milik mereka akan berubah menjadi restoren eksklusif. Semua pengalaman, kecuali terbang, yang menjadi signature kepada Singapore Airlines boleh dirasai.

Tiket untuk menyertai acara ini akan mula dijual di KrisShop.com bermula 12 Oktober 2020 dan ahli KrisFlyer tetap boleh beroleh mata ganjanran apabila menempah.

Ada beberapa benda menarik akan berlaku sepanjang acara tersebut. Contohnya, jika anda hadir berpakaian tradisional seperti kebaya, chengsam, sari, ataupun baju batik, anda akan terima hadiah.

Sebelum makan, pengunjung akan dibawa melawati keseluruhan pesawat untuk mengamati hiasan dalaman terutamanya bahagian yang penumpang biasa tidak boleh mengaksesnya.

Makanan yang bakal disajikan adalah bertemakan Peranakan yang direka khas oleh chef Shermay Lee dengan minuman tanpa had disediakan. Sambil menikmati juadah, anda boleh menonton kandungkan menarik menerusi skrin yang disediakan ataupun beli belah di KrisShop.com

Layari laman rasmi Singapore Airlines untuk maklumat lanjut.

BACA  2 ahli politik ini baru pulang dari Sabah positif COVID-19, risikokan ratusan orang sekelilingnya