SBM #10 | Wiko baru bateri tahan 4 hari, BoBoiBoy Beyond tular & inisiatif peranti PEMERKASA RM300

Antara berita yang diketengahkan minggu ini ialah, benarkah telefon Wiko ada tenaga bateri sehingga 4 hari? Kenapa BoBoiBoy Beyond tular? dan Apakah inisiatif peranti di bawah PEMERKASA?

1. Telefon Wiko, tenaga bateri sehingga 4 hari

Wiko umum ketibaan dua telefon pintar dikenali sebagai Power U10 dan Power U20. Bukan sahaja mempunyai harga mampu milik, tetapi model kali ini didatangkan dengan tenaga bateri yang mampu bertahan sehingga 4 hari. Tekan sini untuk maklumat lanjut.

2. Tonton Cinema ada filem Melayu serendah RM1

REV Media Group, menawarkan Tonton Cinema sebuah servis pay-per-view (PPV). Melaluinya, anda boleh temui ratusan filem-filem tempatan yang antaranya pernah gegarkan panggung pada harga serendah RM1 untuk 48 jam. Klik sini untuk berita penuh.

3. Huawei MatePad 10.4 dan MateStation S

Tablet Matepad 10.4 128GB dan komputer MateStation S sudah dilancarkan di Malaysia. Tablet Huawei akan dijual pada harga RM1,499, manakala Huawei MateStation S pula boleh dibeli di Malaysia pada harga RM2,999 yang datang bersama monitor Huawei AD80. Maklumat spesifikasi di sini.

4. #BoBoiBoyBeyond10 tular

Sambutan BoBoiBoy Beyond sempena 10 tahun BoBoiBoy bersiaran di TV dimulakan dengan tayangan semula episod 1 musim pertama BoBoiBoy. Ada tambahan 5 minit adegan baru memperlihatkan hubungan antara BoBoiBoy dengan ayahnya, Amato. Berita penuh di sini.

5. Samsung Galaxy A72 & A52

Samsung datangkan 2 model duo terbaru iaitu Galaxy A72 dan Galaxy A52. Galaxy A72 miliki paparan sebesar 6.7”, manakala Galaxy A52 ada paparan sebesar 6.5” dan kedua-duanya Super AMOLED FHD+. Maklumat spesifikasi penuh di sini.

6. Sony SRS-XB13, pembesar suara cilik kalis air 

Sony memperkenalkan pembesar suara tanpa wayar mudah alih yang boleh disambungkan ke peranti dengan Bluetooth, SRS-XB13. Ia dihasilkan bersaiz kecil dan ada tali rekaan bersilang yang boleh digantung di mana-mana sahaja. Spesifikasinya di sini.

7. PEMERKASA: Inisiatif peranti

Bawah PEMERKASA ada inisiatif MyBaikHati yang akan jalankan kempen kutipan peranti terpakai untuk diagihkan bagi kegunaan ramai seperti di Pusat Internet Komuniti dan keluarga B40. Dalam PEMERKASA jugak ada bantuan subsidi telefon yang kini dinaikkan daripada RM180 kepada RM300. Tekan sini maklumat lanjut.