Kunjungi Taman Buaya Melaka secara maya dengan harga sangat murah

Taman Buaya dan Rekreasi Melaka (TBRM) merupakan salah satu lokasi pelancongan yang sepenuhnya bergantung kepada pelancong dan pelawat untuk terus beroperasi. Dalam kesulitan pandemik ini, mereka menggunakan pendekatan baru untuk memastikan kelangsungan kehidupan haiwan dan pembangunan taman itu.

Sebagai satu inisiatif, pengurus besarnya, Ahmad Syarifuddin Mohamad berkata, TBRM melancarkan lawatan secara maya ke taman ini untuk meneruskan perniagaan. Lawatan ini akan membawa penonton ke taman yang menempatkan 100 jenis buaya pelbagai spesies, enam spesies ular serta mamalia seperti rakun dan rusa.

Aktiviti yang termasuk dalam lawatan ini ialah sesi memberi makan kepada buaya.

Lawatan maya ini mempunyai dua sesi sehari, iaitu pada jam 11 pagi dan 2.30 petang. Ia hanya diadakan pada hari Jumaat hingga Ahad. Buat masa ini, TBRM mengehadkan lawatan dalam talian kepada 500 orang untuk setiap sesi. Bayaran penyertaan adalah sebanyak RM7.00 seorang bagi kanak-kanak dan dewasa.

Untuk pengetahuan anda, lawatan TBRM ini akan dilakukan melalui aplikasi Google Meet. Jika anda berminat untuk menyertai lawatan maya ini, anda boleh lakukan pendaftaran di sini.

[Sumber: MalayMail]