Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Tablet Multimedia Terbaik Tahun Ini Mungkin Milik MediaPad M3 Lite

Agak suram segmen tablet Android sejak kebelakangan ini akibat lambakan phablet yang semakin mengikis kewujudan tablet Android. Tetapi Huawei tetap menaruh kepercayaan pada segmen ini dengan pengenalan MediaPad M3 Lite.

Memiliki paparan 8 inci beresolusi HD penuh, melayani kandungan multimedia pastinya menyeronokkan. Tambahan pula, ia dilengkapi dengan speaker stereo pada kedua-dua belah tablet yang menerima cap Harman Kardon padanya.

Selain sebagai tablet multimedia, ia juga menyokong fungsi telefoni. Walau bagaimanapun, tiada speaker telefon disediakan sebaliknya anda perlu menggunakan headfon berkabel ataupun bluetooth untuk menggunakan fungsi tersebut.

Untuk mengambil gambar, anda boleh berbuat dimikian menggunakan kamera 8MP yang hadir pada bahagian depan dan belakang tablet ini.

Daripada sudut spesifikasi teknikal, tablet ini dilengkapi dengan cip Snapdragon 435 yang dipadankan bersama RAM 3GB. Bateri yang dibekalkan pula sebesar 4,800mAh. Sebanya 32GB storan dalaman disediakan dan ia boleh diperluas melalui slot khas.

Kenapa ia mungkin yang terbaik? Disebabkan kurangnya peserta dalam arena tablet Android, agak sukar untuk mencari pesaing kepada tablet berharga RM999 yang dilengkapi speaker sterao dan juga paparan HD penuh ini. Tambahan pula, setiap pembelian disertai dengan casing percuma yang amat dialu-alukan.

Anda boleh mendapatkannya melalui laman vmall ataupun Lazada.

 

BACA  Huawei umum penjualan MatePad dan MatePad T 10, harga bermula RM799