Moto G5S Plus Telefon Bajet Paling Berbaloi Untuk Dimiliki

Kalau anda sedang mencari telefon bajet pada harga kurang daripada RM1000, hari ini adalah hari bertuah anda kerana Moto G5S Plus adalah jawapannya. Sebelum ini ramai yang mengagumi Xiaomi Mi A1 yang mendukung Android asli dalam pakej yang amat murah tetapi ketibaan Moto G5S Plus ini dilihat lebih mesra poket.

Motorola Malaysia sudahpun menggembar-gemburkan perihal ketibaan telefon ini sejak minggu lalu dan ia sudahpun dilancarkan di luar negara pada Ogos yang lalu.

Untuk yang terlepas berita, Moto G5S Plus adalah sebuah telefon sebesar  5.5″. Ia memiliki panel HD penuh (1920×1080). Pada papan utama, anda akan menemui cip Snapdragon 625 yang terbukti cemerlang dalam semua telefon  kelas pertengahan. Kemudian ia diberikan RAM sebesar 4GB beserta storan 64GB yang boleh diperluas melalui slot khas.

Pada jabatan pengimejan, anda menerima dua kamera belakang dengan salah satu kameranya hanya mengambil gambar monokrom dan kamera utamanya memiliki sensor 13MP. Kamera selfie pulasekuasa 8MP dengan apertur seluas F2.0.

Moto G5S Plus sudah mula dijual bermula hari ini pada harga RM999. Anda boleh mendapatkannya melalui kedai dalam talian Lazada. Jika anda membeli sebuah telefon ini dalam tempoh promosi daripada 6 hingga 11November 2017, anda akan menerima hadiah bernilai RM587 yang mengandungi jaminan tambahan serta headfon Motorola Pulse 2.