Harga HTC U Ultra jatuh bergolek-golek

Sudah jatuh ditimpa tangga. Tetapi ia bukannya perkara yang tidak baik, sebaliknya ini satu berita baik buat peminat telefon pintar HTC. Kerana telefon pintar HTC U Ultra kini berharga RM1,999 sahaja.

HTC U Ultra tiba di pasaran Malaysia pada Februari tahun ini, dengan harga jualan RM2,999. Dua bulan selepas itu, harganya dikurangkan sebanyak RM400, menjadi RM2,599 sahaja.

Good news, HTC fans! Get the brilliant HTC U Ultra at a brand new price and get a free RE Camera with every purchase!*…

Posted by HTC Malaysia on Monday, November 6, 2017

Kini di bulan November, HTC Malaysia mengumumkan pemotongan harga sebanyak RM600 yang menjadikan HTC U Ultra dijual pada harga RM1,999. Lebih menarik lagi, ia disertakan bersama satu hadiah percuma, kamera HTC Re yang berbentuk seperti paip.

Baik sangat tawaran ni.

Jika belum kenal, HTC U Ultra adalah telefon pintar kelas flagship tahun lepas. Ia memiliki cip Snapdragon 821 di dalam, 4GB RAM bersama 64GB storan.

Skrin HTC U Ultra agak unik, bukan kerana nipis bezel atau lengkung, tetapi skrin kedua di atas yang boleh memaparkan pelbagai notifikasi dan lain-lain perkara tanpa melibatkan skrin utama. Untuk skrin utama, ia seluas 5.7-inci dengan resolusi QuadHD di atas paparan Super LCD 5.

Kameranya pula 12MP f/1.8 di belakang, dengan saiz sensor besar berukuran 1.55-mikron. Manakala kamera hadapan pula menggunakan sensor 16MP untuk tangkapan swafoto. Bateri di dalamnya berkapasiri 3,000mAh dengan teknologi pengecasan pantas Quick Charge 3.0.

Adakah ciri-ciri ini cukup hebat untuk anda membelanjakan RM1,999? Jika masih tak cukup, ada satu lagi tawaran menarik dari DirectD. HTC U Ultra dijual lebih murah di DirectD iaitu RM1,799 tetapi tanpa hadiah percuma kamera HTC Re. Menarik? Pergi beli segera sebelum kehabisan stok.

REDUCED! HTC U Ultra – RM1799 ONL inclusive of GST!

Original set with 1 year warranty by HTC Malaysia. Available in…

Posted by DirectD on Sunday, November 5, 2017

BACA  Tiket Malaysia Airlines lebih murah ke India, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka dan ASEAN dengan pengenalan pakej Lite