Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Hanya RM1 untuk internet tanpa had dengan ookyo

ookyo adalah satu pelan internet unik terbaru dari Maxis. Ia jauh berbeza dari pelan pascabayar Maxis atau prabayar Hotlink, kerana ia memerlukan bayaran tetap sebanyak RM30 setiap bulan, tidak termasuk GST.

Apa yang cuba dibawakan ookyo adalah pelan internet digital 100% yang menawarkan internet berkelajuan tinggi tanpa had mengikut pelan pilihan pengguna. Samada Social Pack dengan penggunaan aplikasi permesejan terpilih tanpa had, atau Entertainment Pack untuk penstriman terpilih tanpa had.

Truly unlimited internet for only RM1?

Make your memes come true with the furrealsies truly unlimited internet plan…

Posted by ookyo on Wednesday, November 8, 2017

Tetapi kini ookyo mengumumkan promosi terbaru mereka, hanya RM1 langganan untuk bulan pertama, berbanding RM30 sebulan (atau RM31.80 termasuk GST). Pendaftaran dibuat melalui laman web (100% digital katanya), dan kad sim akan dipos ke rumah.

Menarikkan kalau dapat pakai Facebook, Twitter dan Instagram tanpa had. Tetapi dalam laman persoalan FAQ, pengguna perlu melanggan selama 2 bulan sebelum boleh membatalkan pelan. Maknanya, jika anda mahu mencuba ookyo semasa promosi ini, jumlah langganan dua bulan adalah RM1.06+31.80 = RM32.86, ataupun RM16.43 sebulan sebelum boleh dibatalkan.

Untuk melanggan ookyo, penggua perlu mendaftarkan bersama kad debit atau kad kredit, kerana ia akan memotong terus bayaran langganan pada setiap hari pertama kitaran. Jika potongan tidak dapat dibuat, talian ookyo akan digantung.

Promosi ookyo RM1 sebulan ini akan berlangsung sehingga 5 Disember 2017. Buat masa ini, ookyo hanya boleh digunakan bersama peranti Android sahaja kerana ia memerlukan aplikasi ookyo dipasang bersama. Aplikasi ookyo hanya terdapat di Google Playstore.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ookyo dan kempen terbaharu ini, lawati laman web www.ookyo.com.my atau Facebook ookyo.

BACA  GoPro Hero 9: Apa bezanya dengan Hero 8?