fbpx

Teknologi Polaroid Menjangkiti Moto Mod

Motorola hari ini memperkenalkan sebuah aksesori modifikasi yang memanfaatkan port Moto Mod pada telefon keluarga Moto Z. Ia membolehkan telefon yang memiliki port Moto Mod berubah menjadi sebuah pencetak gambar. Polaroid Insta-Share Printer akan mengubah gambar digital kepada fizikal dalam masa beberapa saat sahaja.

Untuk merasai perasaan Polaroid klasik, anda boleh memuat turun APP kamera khas yang akan mencetak gambar sejurus ia diambil. Jika anda mahu lebih kreatif, anda boleh mencetak apa-apa gambar terus daripada galeri gambar selepas disunting menggunakan APP pihak ketiga.

Gambar dicetak di atas kertas khas yang dipanggil ZINK Zero-Ink Paper yang bersaiz 2×3″. 20 helai kertas ZINK dijual pada harga USD10 (RM42) manakala 30 helai pada USD15 (RM63)

Pencetak ini memiliki kuasa bateri yang cukup untuk mencetak 20 gambar dan pada satu-satu masa ia mampu memegang 10 keping kertas foto. Polaroid Insta-Share Printer dijual pada harga USD200 (RM835) dan tempahan sudahpun dibuka untuk pasaran US.

Moto Mod adalah satu port versatil yang diperkenalkan oleh Motorla bersama-sama Moto Z pada sekitar Jun 2016. Sehingga kini, terdapat hampir 8 Moto Mod telah dihasilkan daripada bateri tambahan hinggalah ke speaker premium.

Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

 

BACA  Iklan "raya" Apple mengandungi banyak hirisan bawang