Celcom dan Xpax gandakan data perayauan antarabangsa

Hujung tahun ni pasti ramai yang pergi bercuti, terutama sekali untuk ke luar negara bersama keluarga dan sahabat handai. Di zaman media sosial ni, internet pastinya menjadi satu perkara yang penting hatta ke luar negara.

Ini ada berita baik buat pengguna Celcom dan Xpax. Dari sekarang hingga 31 Disember 2017, nikmati kuota data berganda apabila anda melanggan pelan perayauan antarabangsa.

Pas harian bernilai RM38 sehari, di kebanyakan negara akan menerima 1GB data berbanding hanya 500MB. Selepas kehabisan data ini, pengguna masih boleh berinternet tetapi dengan kelajuan yang dihadkan.

Promosi ini juga terpakai untuk promosi data roam RM4.99 sehari di 6 buah negara iaitu Singapura, Bangladesh, Kemboja, Indonesia, Sri Lanka dan Nepal. Untuk mengaktifkannya, dail *118# kemudian pilih ‘Roaming & IDD‘. Perlu diambil perhatian, masa kitaran seharinya berasaskan waktu Malaysia, dari jam 12am hingga 11.59pm.

Periksa kadar dan kuota data negara yang ingin anda kunjungi di laman perayauan Celcom dan Xpax. Jangan lupa semak sekali rakan telekomunikasi di negara yang terlibat juga.

BACA  Pengguna tidak perlu bimbang, Huawei akan terus beri kemaskini keselamatan & khidmat lepas jualan