Geng Geek Pasti Tertarik Dengan Kia Picanto 2018

Pada 10 Januari 2018, Naza Kia dijadualkan akan mengumumkan Kia Picanto edisi terbaru di Malaysia. Uniknya kereta kompak segmen A ini adalah ia hadir dengan ciri pintar iaitu Android Auto dan juga Apple CarPlay. Tambah unik, ia mungkin bakal jadi kereta dengan fungsi pintar paling mampu milik di Malaysia.

Picanto baru ini hadir dengan paparan 7″ pada bahagian tengah papan pemuka dengan sejumlah butang kawalan. Apabila anda menyabungkan telefon pada port USB khas yang disediakan, segala maklumat daripada telefon akan disalurkan kepada sistem paparan dan kawalan boleh dilakukan terus dari paparan dan juga butang di stereng.

Maka, tidak kiralah sama ada anda pengguna Android mahupun iOS, anda boleh menikmati kawalan telefon bebas tangan supaya fokus boleh diberikan pada pemanduan.

Picanto yang sedang dijual di Malaysia sekarang mendukung tanda harga RM61,888 dan pihak KIA ada menyatakan yang ia akan dipasarkan lebih rendah daripada RM60,000.

Jika anda tak sabar untuk mendekati secara nyata, ia akan dipamerkan di One Utama antara 10 hingga 14 Januari 2018 ataupun terus saja ke bilik pameran Kia diseluruh negara untuk menempah sebuah. Sementara itu, anda boleh lakukan pendaftaran minat di pautan ini.