LG Dengan Projektor 4K UHD Pertama Dunia Gegar CES 2018

Menggunakan projektor untuk memancarkan video mempunyai kelebihannya yang tersendiri berbanding TV. Hal ini kerana saiz paparan imej yang dipancarkan oleh projektor boleh disuaikan mengikut latar yang ingin dipancarkan. LG menggegarkan dunai projektor di CES 2018 apabila melancarkan projektor 4K UHD pertama dunia, HU80K.

HU80K adalah sebuah projektor kompak dengan pelbagai ciri-ciri menarik. Misalnya ia boleh memancarkan imej bersaiz sehingga 150″ dengan kecerahan 2,500 lumens untuk menjadikan projektor ini yang tercerah pernah dihasilkan LG setakat ini. Bukan itu saja, selain menyokong resolusi 4K UHD, ia turut diberikan fungsi HDR 10.

Lebih menarik, terdapat sistem operasi webOS 3.5 tertanam dalam badannya. Ia bermakna, anda tak perlu menyambung projektor ini pada mana-mana output untuk memancar kerana perisian seperti YouTube dan Netflix boleh dipasang padanya.

Untuk menyambungkan dengan aksesori luar, sejumlah port boleh ditemui seperti USB, Ethernet, HDMI, serta fungsi penyambungan Wi-Fi.

[Sumber: LG]