Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

PKP dijangka ditamatkan pada 14 April, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Samsung kembali ke Barcelona untuk pelancaran Galaxy S9

Dua tahun kebelakangan ini, Samsung telah memilih New York untuk melancarkan siri Galaxy S dan Note yang baru. Tetapi tahun ini dijangka Samsung akan kembali ke Barcelona untuk pelancaran Samsung Galaxy S9.

Menurut ZDnet, DJ Koh selaku Presiden Samsung Mobile telah mengesahkan dengan mereka siri Galaxy S9 akan dilancarkan di pameran MWC Barcelona yang akan berlangsung pada penghujung Februari depan. Bermakna, ia mungkin akan mula dijual seawal bulan Mac.

DJ Koh turut berkongsi tentang perkembangan telefon boleh lipat mereka. Ia dijangka akan mula dihasilkan sekitar hujung tahun ini.

Walaupun masih belum dilancarkan, telah banyak gambar Galaxy S9 dan S9+ telah dikongsikan di internet. Rekaan hadapannya tidak banyak berbeza dengan Galaxy S8, tetapi di belakang boleh dilihat pengimbas capjari diubah kedudukan dari sisi kamera ke bahagian bawah.

Malah, Galaxy S9+ dijangka hadir dengan dwi-lensa kamera belakang, berbanding Galaxy S9 dengan hanya satu kamera. Seperkara yang pasti, pemproses lebih berkuasa akan dipasang ke dalam kedua-dua model Galaxy S9. Samada cip keluaran Samsung sendiri, iaitu Exynos 9810 ataupun Qualcomm Snapdragon 845. Ia akan disertakan dengan RAM sebesar 6GB, dengan storan bermula dari 64GB.

Lebih banyak gambar berkaitan Galaxy S9 dan S9+ boleh dilihat menerusi pendedahan oleh @OnLeaks di sini.

[Sumber: ZDnet, OnLeaks]

BACA  20% kredit ekstra apabila tambah nilai TuneTalk sehingga 31 Mac