Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Harga OPPO R9s turun RM400 dari asal selaras edaran masa

Setahun yang lalu OPPO R9s dilancarkan di Malaysia. Ia kini masih lagi menjadi telefon pintar terbaik OPPO yang boleh dibeli di Malaysia. Jika anda meminatinya, sekarang adalah masa yang sesuai kerana OPPO Malaysia baru sahaja mengumumkan penurunan harganya.

Dilancarkan pada asalnya dengan harga RM1,798 setahun yang lalu, hari ini OPPO R9s boleh dibeli pada harga RM1,398. Melihat pada spesifikasinya, harga yang ditawarkan kini agak berbaloi untuk dimiliki. Apatah lagi dengan gelaran OPPO selaku telefon pakar swafoto.

OPPO R9s diperkasa pemproses Snapdragon 625 yang terkenal dengan bateri tahan lama. Ia disertakan RAM sebesar 4GB bersama storan dalaman 64GB. Bateri OPPO R9s sebesar 3,010mAh dan ia menyokong pengecasan pantas OPPO VOOC.

Di bahagian kamera, ia menggunakan sensor 16MP f/1.7 dengan kuasa fokus dwi-PDAF. Di bahagian hadapan pula dipasang sensor 16MP f/2.0 untuk tangkapan swafoto.

Jika berminat, anda boleh mendapatkan OPPO R9s berharga RM1,398 di stor rasmi OPPO di Lazada ataupun menerusi laman web OPPO Store. OPPO turut memberikan sebuah perumah Olike dan pelindung skrin tempered glass secara percuma dengan pembelian OPPO R9s.

BACA  Oppo A91 dilancar 18 Mac dan dijual secara ekslusif di Lazada